Арабіка

Показано 1–12 із 34

Кава в зернах Арабіка Бразилія Жовтий Бурбон

90.00грн.380.00грн.

Кава в зернах Арабіка Гватемала Марагоджип

162.50грн.670.00грн.

Кава в зернах Арабіка Ефіопія Йоргачеф (Іргачіф)

120.00грн.490.00грн.

Кава в зернах Арабіка Сальвадор Фінка

95.00грн.390.00грн.

Кофе в зернах Арабика Бразилия Сантос 17/18

75.00грн.320.00грн.

Кава в зернах Арабіка Колумбія Супремо Меделін 18

92.50грн.390.00грн.

Кава в зернах Арабіка Ефіопія Джима

75.00грн.320.00грн.

Кава в зернах Арабіка Гондурас GH

92.50грн.370.00грн.

Кава в зернах Арабіка Танзанія АА

92.50грн.420.00грн.

Кава в зернах Арабіка Мексика

92.50грн.390.00грн.

Кава в зернах Арабіка Мексика Марагоджип

162.50грн.670.00грн.

Кава в зернах Арабіка Нікарагуа Марагоджип

162.50грн.670.00грн.

Показано 1–12 із 34

Я переконаний, що ви зустрічали людей, на яких особливим способом діє напис на упаковці «100% Арабіка». Ці люди не без причинно позитивно ставляться до цього напою. Що робить каву арабіка в зернах таким привабливим і в чому його унікальність будемо розбирати по порядку.
[Readmore]
В цілому виділяють більше 100 різновидів сортів кави, але є два сорти, що виділяють серед усіх видів: арабіка і робуста. Ці два сорти становлять більшу частину всієї світової кавової промисловості. Це найпоширеніші сорти і відмінності між їх характеристиками сильно різняться. Розглянемо ключові моменти їх відмінностей.
Смакові якості зерен арабіки:
Безсумнівно, першою і головною відмінністю буде смак, Ви можете зустріти напої від солодкого і м’якого до різкого і терпкого. Зерна арабіки, на відміну від робусти, мають більш широкий смаковий спектр. Смак і аромат одне з головних відмінностей між цими сортами. Цей сорт істотно дорожче робусти в силу своїх смакових якостей, але саме в цьому напої можна відчути всю красу смаку і аромату блогородного напою, саме зерна арабіки змушують нас закохуватися в каву .
Смакові якості робусти різняться від нейтрального до різкого.
Це все обумовлюється вищою грубістю культури сорту в порівнянні з попереднім. Але у нього є свої переваги. У робусті міститься в 2-3 рази більше кофеїну ніж в попередньому сорті, так само ці зерна більш стійкі до кліматичних умов і менше піддаються нападкам шкідників.
Замість великого вмісту кофеїну, арабіка вмістила в себе практично вдвічі більше фруктози. Саме за рахунок цього вона володіє більш солодким смаком і більшою популярністю у любителів напою, що бадьорить. Велика кількість фруктози на пряму пов’язана з широким спектром аромату і смаку – горіхові, фруктові, шоколадні та інші нотки смаку можна з легкістю знайти та розпізнати в сортах арабіки, чого не скажеш про робусту.
Кліматичні умови
Безсумнівно різниця між кліматичними умовами дуже велика.
Зерна арабіки потребують більш м’який, субтропічний клімат. Їм необхідний надлишково вологий клімат з плодовитим грунтом. Даний сорт дуже схильний до нападків шкідників і досить вразливий до холодів. Одним із значущих чинників для сприятливого вирощування є висота – найсприятливішою вважається не менш 900 метрів над рівнем моря.
Сорт робуста – більш грубий сорт і менш вибагливий до різних факторів. Висота його вирощування від 200 до 800 метрів над рівнем моря, сама рослина менш піддатлива до нападок комах. Вартість виробництва даного сорту нижча
Кліматичні умови на пряму визначають смакові якості майбутнього напою. Зернова кава, що вирощується на висоті – росте повільніше за рахунок клімату, але саме через цей фактор має більш вишуканий смак і аромат.
Кількість кофеїну
Як я і писав раніше, за кількістю кофеїну лідирує робуста, хоча через незнання багато покупців вважають інакше. Фактична різниця кофеїну відрізняється майже в 3 рази. Високогірні зерна кави арабіки містять 1% кофеїну, а робуста практично 2,7%.
Дуже важливий факт в тому, що велика кількість кофеїну не означає більше користі для організму. На жаль, одноразовий прийом великої кількості кофеїну, сприймається нашим організмом, як отрута. У цей час наш організм має намір якомога швидше вивести кофеїн і включає захисні функції. Переважно це вироблення гормону стресу – кортизолу. З огляду на це, у людини може проявлятися сонливість, незначна пітливість, тремтіння в руках і так далі. Звичайно це не той ефект що очікується від напою, що бадьорить.
Візуальні відмінності зерен
Зерна арабіки мають більш довгасту, округлу форму і мають світло-коричневий колір. Робуста має круглу форму і більш темний колір зерна на відміну від арабіки.
Культивування кави
Поява кави Арабіка припадає приблизно на шосте століття нашої ери. Виробництво тоді доводилося на території сучасних Ємену та Ефіопії (місто Мекка був центром торгівлі кави). До початку 20 століття були відомі тільки сорти Арабіки.

Світовий ринок кави сортів арабіки та робусти співвідноситься 3/4, де 75% – арабіка і 25% припадає на сорти робусти. Найбільшим виробником арабіки в світі є – Бразилія, а робусти – В’єтнам. В основному в США сорти арабіки можна знайти в закладах і спеціалізованих магазинах, робусту зазвичай ставлять на нижні полиці супермаркетів. За великим рахунком, кращими сортами кави в світі – визнана арабка, або ж суміш з декількох вищих сортів.
Незважаючи на всі переваги арабіки, робуста також знайшла своє місце на світовому ринку. За свої основні якості (дешевизна і кількість кофеїну) робусту визнали виробники розчинної кави. Один з головних чинників визначив це – цінова політика цієї кави. Крім розчинної кави цей сорт також люблять використовувати в італійських сумішах, що надає напою рясну пінку з характерною гіркотою.
Сьогодні арабка, безсумнівно, є переважаючим сортом кави на світовому ринку. Купити каву сорту арабіка можна і в нашому інтернет-магазині. Ми завжди раді нашим клієнтам і готові відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються нашої продукції.
Але не варто забувати, на смак і колір – товариша немає. Саме тому, в нашому асортименті Ви так само можете знайти купажі різних сортів або спробувати різні варіанти з чистою робустою або 100% арабіки.

[/Readmore]