Робуста

Відображаються усі з 5 результатів

Кава робуста Індія Черрі АА

50.00грн.220.00грн.

Кава Робуста Індонезія 19/20

55.00грн.230.00грн.

Кава Робуста Уганда 18

50.00грн.220.00грн.

Кава в зернах Робуста В’єтнам 16

41.25грн.185.00грн.

Кава Робуста В’єтнам 18

45.00грн.200.00грн.

Відображаються усі з 5 результатів

Зерновий кави робуста, так само іменується як конголезький кави, це другий за популярністю сорт кави в світі. Виростає це сорт в екваторіальних лісах Африки і Азії. Назва кави перекладається з англійської як «сильний», скоріше за все назва походила від смаку і необхідних природних умов рослини. Сам сорт був відкритий, тільки на початку 20-го століття недалеко від озера Вікторія, в Уганді, не дивлячись на те, що вперше кави був відкритий задовго до цього. Назва «конголезький кави» походить від басейну річки Конго, в якій розташоване озеро Вікторія.
[Readmore]
Так як смак він є достатньо грубий (в порівнянні з арабікою), Південно-європейська (Італія, Франція) кавова школа пристосувала його у використанні різних сумішей. До того ж кофеїну виявилося на багато більше. На сьогоднішній день ми знаємо такі напої як еспресо і капучіно в основнове яких складається сорт робуста.

Дерева даного сорту в основному розташовуються на нижніх частинах схилу в долинах при температурі 22-26 градусів за Цельсієм, де вирощування сортів Арабіки неможливо. Рослині необхідно теплий вологий клімат, а при температурі нижче +10 градус – в основному гине. Основні місця плантації – Азія і Африка. Найбільшим виробником робусти здавна вважається країна В’єтнам. Цікавий факт: в країнах Коста-Ріка і Колумбія вирощування даного сорту забороняється.
Особливості сорту робуста

Сорт кави робуста, в порівнянні з арабікою, зовсім не вибагливий до клімату, розташуванню плантацій, стійкий як до засух, так і перезволоженням, стійкий до хвороб, рідко піддається нападкам шкідників.

Період дозрівання зерен робусти приблизно становить від 9 до 11 місяців, протягом року збирається от12 до 15 врожаїв з кавових дерев. На кількість врожаїв так само впливають деякі фактори: клімат, техніка догляду за деревом і розташування плантації. Саме зерно сорту робуста відрізняється від арабіки: робуста більш кругла і колір зернової кави темніше.

Незалежно від того що робуста на багато дешевше арабіки, вирощування її безсумнівно вигідно. Все це за рахунок того що сорт дає велику кількість врожаїв на рік, легко розмножується, простий у вирощуванні і догляді за деревами.

Найбільші склади даного сорту знаходяться в Лондоні. Саме в це місто спочатку звозять кави робуста, так як в Лондоні знаходиться кавова біржа. Розрахунок цього кава виробляється в фунтах, початкова одиниця ваги – 1 тонна.

Сорт робуста є другим за популярністю серед сортів кави на світовому ринку. Купити кави робуста можна в нашому інтернет-магазині Royal-Coffee.com.ua. Ми завжди раді нашим клієнтам і готові відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються нашої продукції.
Смакові якості робусти
Смакові якості робусти сильно відрізняються від зерен арабіки: напій з робусти, в порівнянні з арабікою, грубий і гострий, післясмак залишає гіркоту і сам напій виходить більш рідким порівняно з напоєм з зерен арабіки.

Незважаючи на гіркі смакові якості робусти є 1 фактор за який цей сорт дуже цінується серед поціновувачів напою, що бадьорить. У робусті міститься на багато більше кофеїну (2,5% на відміну від 1% в арабіки). 100мл напою з робусти називають медичної дозою кофеїну.
У яких випадках найчастіше використовують робусту?
Найчастіше зернова кава робуста ісольлзуют в автоматичних кавоварка . Досвідчений бариста, використовуючи хорошу техніку, відмінно розкриє всі солодкі нотки арабіки, але автоматічаскіе машини – рідко справляються з цим. В основному робуста в напій дає підвищений вміст кофеїну, потужні крему, що сприяють пінці в еспресо і ність. Большиство компаній розчинної кави в своєму сировину використовують тільки 100% зростання. Справжня кава по-в’єтнамських виготовляється тільки з в’єтнамської робусти і згущеного молока. Так само робуста використовується в багатьох сортах, до приклад «копальні лювак» – складається на половину з робусти.
[/ Readmore]